У КОВА розповіли, чи готова Київщина до опалювального сезону

Станом на кінець літа 2023 року Київська область готова до опалювального сезону на 75%. Таку цифру озвучив у ході свого брифінгу директор Департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності КОВА Олександр Попроцький, пише Громада News.

«У Київській області триває підготовка об’єктів теплопостачання, водопровідно-каналізаційного господарства, житлового фонду та дорожньо-мостового господарства до осінньо-зимового періоду. Наразі на Київщині вже готові до зими: 4911 житлових будинків, 422 дошкільні заклади, 398 закладів освіти, 406 закладів охорони здоров’я (лікарні, поліклініки, ФАПи). На цих об’єктах відремонтовано покрівлі, підготовлено опалювальні системи, проведено перевірку та ремонт систем холодного водопостачання тощо. У тепловому господарстві також триває підготовка до осінньо-зимового періоду», – проінформував Попроцький.

Також з цього приводу нещодавно прозвучала заява керівництва «Укренерго». У відомстві наголосили, що наразі головним завданням для українських енергетиків залишається нарощення обсягів генерації. Кажуть, саме від стабільної роботи теплових і гідроелектростанцій, які суттєво постраждали від обстрілів рф, найбільше залежатиме майбутній опалювальний сезон. Додають, що українські робочі електростанції – пріоритет для України, адже покладатись на аварійну допомогу від сусідніх країн – достатньо ненадійно й ризиковано. При плануванні враховуються умови відсутності масштабних обстрілів. Поряд з тим у будь-якому випадку імпорт електроенергії взимку 2024 року залишиться важливим для України бо допоможе балансувати енергосистему у випадку дефіциту потужності.

Нагадаємо, на Київщині вже відбудовують 16 багатоповерхівок пошкоджених росіянами.

Exit mobile version