Директор «Яготинського маслозаводу» може стати почесним мешканцем Київщини: що про нього відомо

Директор «Яготинського маслозаводу» може стати почесним мешканцем Київщини. За поданням цим підприємством депутатським корпусом міської ради було підтримано пропозицію про висунення кандидатури Олександра Сіренка на присвоєння звання «Почесний житель Київської області». Про це пише Громада News з посиланням на «Яготин інфо».

Повідомляється, що кандидатура пана Сіренка тепер зможе претендувати на згадане звання серед інших претендентів, яких буде чимало. Проте «Почесний житель Київської області» зможуть отримати лише 5 осіб.

Кар’єра номінанта почалася з того, що у 1978 році Олександр влаштувався начальником зміни експериментального виробництва на Яготинський цукровий завод ім. Ілліча. Після демобілізації з лав армії повернувся на підприємство в якості начальника зміни.З 1982 по 1989 рік Сіренко був головним інженером хлебопищевого комбінату Яготинського райспоживспілки.

У 1989 році Олександр був інструктором організаційного відділу в Яготинському районному комітеті КПУ. З 1989 по 1992 рік він обіймав посаду заступника директора з будівництва Яготинського маслозаводу. Потім два роки Олександр провів на посаді директора хлібохарчового комбінату Яготинського райспоживспілки.

Олександр Сіренко займає посаду директора «Яготинського маслозаводу» з 1994 р. За час його керівництва завод став одним з найбільших виробників молочної продукції в Україні. Також Олександр є радником голови ради директорів ПРАТ “Молочний альянс”. Сіренко – власник та кінцевий бенефіціар двох фермерських господарств “Лани Яготинщини” і “Нива Яготинщини”.Олександр має частку в статутному фонді ТОВ “ЮМСИ” (25%) і ТОВ “Орбіта” (25%) – надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

У 2010 році Сіренко став депутатом Київської обласної ради від Партії регіонів. Через п’ять років переобирався вже від партії “Наш край” (округ №53, Яготинський район). Депутат – заступник голови комісії з питань екології, водних ресурсів, природокористування, ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та інших надзвичайних ситуацій. 2002 році Сіренко отримав звання “Заслужений працівник промисловості України”. Він є почесним громадянином міста Яготин Київської області.

Нагадаємо, нещодавно ансамбль “Злагода” з Ташанської громади став лауреатом міжнародного фестивалю.

Exit mobile version