У Рогозівському ліцеї на Бориспільщині створюють класи із заочно-вечірньою формою навчання

Виконавчий комітет Бориспільської міської ради затвердив мережу закладів загальної середньої освіти, класів та контингентів учнів Бориспільської громади на 2023/2024 навчальний рік. Про це повідомляє видання «Вісті», передає Hromada News.

Відповідно до рішення виконкому, мережа складається із 17 закладів загальної середньої освіти, у тому числі двох приватних навчальних закладів (ТОВ «Школа «Акцент» і Гімназія «Спрінг Ап»). Загалом налічується 462 класи, з 1-го до 11-го класу навчається 12 036 школярів. З них 143 класи, а це 4 063 учні, навчаються у другу зміну. 

У Рогозові є 12-й клас

Є у мережі закладів ще й 12-й клас. Про це розповіла начальниця Бориспільського управління освіти і науки Катерина Шабан. Вона повідомила, що у Рогозівському ліцеї передбачено створення класів із заочно-вечірньою формою навчання. Затверджене відповідне положення, працює навчально-консультаційний пункт.

Заочно-вечірнє навчання обирають учні, які не мають можливості навчатися в очному форматі, зокрема, якщо вони працюють і паралельно здобувають середню освіту. Навчання відбувається з відривом або без відриву від виробництва. Щоб відкрити такий клас, у ньому має бути не менше 9 учнів. Цей пункт діяв раніше, робота продовжується і після створення міської об’єднаної громади. Є три класи із заочно-вечірньою формою навчання — 10-й, 11-й і 12-й.

Лише один ліцей Борисполя не має групи продовженого дня

Групи продовженого дня (ГПД) є не у всіх навчальних закладах. Немає їх у Бориспільському ліцеї імені Костянтина Могилка, Іванківському ліцеї та приватних навчальних закладах — ТОВ «Школа «Акцент» і Гімназія «Спрінг Ап». 

Всього у громаді створено 27 груп продовженого дня, куди зараховано 885 учнів. Найбільше їх є у бориспільських навчальних закладах: у Бориспільському академічному ліцеї — 4 групи на 150 учнів; по три групи у ліцеях ім. Павла Чубинського (120 учнів), ліцеї «Основа» (90 учнів) та у ліцеї «Лідер» (100 учнів). П’ять навчальних закладів мають по дві ГПД, які відвідує по 60 учнів: ліцей імені Юрія Головатого, ліцей «Альта», Кучаківський ліцей імені гетьмана Івана Сулими, Рогозівський ліцей та Сеньківський ліцей. По одній групі у ліцеях «Патріот», «Перспектива», Глибоцькому та Любарецькому ліцеях. 

З цього приводу Катерина Шабан зазначила, що у міських школах груп продовженого дня не вистачає, бо бракує класів, щоб розмістити дітей. Саме тому у ліцеї імені Костянтина Могилка немає жодної групи продовженого дня. У приватних школах навчальний процес побудований так, що потреби у ГПД немає.

Нагадаємо, голови громад Бориспільського району провели нараду у Студениках: ділилися планами та досвідом

Exit mobile version