Серед 10 населених пунктів Київщини які пропонують перейменувати – село у Ташанській громаді

Український інститут національної памʼяті підготував перелік назв населених пунктів, які містять символіку російської імперської політики відповідно до Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії». Про це пише Громада News за повідомленням сайту Українського інституту національної пам’яті.

Як свідчить доданий перелік, де міститься 183 населені пункти, переважно села, у різних куточках України, є 10 населених пунктів Київської області, зокрема на Бориспільщині, Білоцерківщині, Вишгородщині, Обухівщині, Фастівщині та у Броварському районі. Приміром, на Бориспільщині змін зазначає назва села Перше травня у Ташанській громаді.

Тепер до 27 січня 2024 року місцева влада має подати до Верховної Ради свої пропозиції назв для тих населених пунктів, які підпадають під перейменування – зазначили в УІНП.

Наразі триває формування експертної комісії при Українському інституті національної памʼяті, як передбачено законом, яка надаватиме фахові висновки з питань, які виникатимуть в ході деколонізації. До неї увійдуть авторитетні науковці, які представляють академічні інституції й університети країни. На сьогодні положення про експертну комісію проходить процедуру державної реєстрації в Міністерстві юстиції України“, – йдеться у повідомленні.

Exit mobile version