У Переяславській громаді акумулювали кришечки від пляшок – придбають БПЛА для ЗСУ

У Переяславській громаді добіг до завершення анонсований у червні за ініціативи Університету Григорія Сковороди в Переяславі проєкт по збору кришечок на безпілотні літальні апарати (БПЛА) для потреб Збройних Сил, пише Громада News з посиланням на сайт закладу.

Повідомляється, що збір проводився у співпраці з одеською ініціативою «Місто Майбутнього – Пластик рятує життя» які займаються збором та переробкою пластикових відходів,  а їхні знання та експертиза допомагають  долучитись до переробки ініціативам з усієї країни. Також ініціатори забезпечують зв’язок з переробниками, які використовують зібрані кришечки як сировину для виготовлення нових продуктів. Ця співпраця дозволяє  забезпечити ефективний цикл використання пластикових відходів, максимально зменшити їх негативний вплив на довкілля та досягти цілі – новенький БПЛА для захисників.

«Основним завданням проєкту «Пластик рятує життя 2.0» було зібрати 3 мільйони кришечок у якнайшвидші строки. УГСП разом з небайдужими переяславцями активно  долучилась до збору та зібрала понад 30 кг кришечок. Результат проекту свідчить про активну участь та бажання студентів, переяславців, викладачів та співробітників університету допомагати Збройним Силам України», – йдеться у повідомленні, а сам Університет Григорія Сковороди в Переяславі внесли до локацій, тому його видно на інтерактивній google-карті.

Локації збору кришечок:

Нагадаємо, що у Дівичківській громаді завершився капітальний ремонт ФАПу.

Exit mobile version