Останнім його повідомленням дружині стали слова «Я тебе кохаю»: на Донечинні загинув прикордонник Олександр Радченко

На Донеччині загинув старший сержант, інспектор прикордонної служби вищої категорії – начальник відділення інспекторів прикордонної служби (кулеметник) прикордонного загону Державної прикордонної служби України Олександр Радченко. Гірку звістку повідомили у Бориспільській міській раді, передає Hromada News.

Олександр народився та понад 30 років прожив у Борисполі, багато років пропрацював у ДП МА «Бориспіль». Згодом разом з родиною переїхав до села Ревне Гірської територіальної громади.

«Це чоловік від Бога – світлий, добрий, щирий, чесний, порядний. Я жодного разу не чула від нього поганого слова ні до мене, ні до дітей. Він дуже любив проводити час з родиною, був справжньою опорою і  підтримкою у житті та побуті», – розповідає про Героя дружина.

Коли розпочалася широкомасштабна війна, Олександр вступив до добровольчого формування Гірської територіальної громади, а вже у серпні 2022 року приєднався до лав Державної Прикордонної служби України.

«Побратими згадують, що Олександр був надзвичайно відповідальним та надійним. За весь час не ходив у відпустку, бо не міг залишити побратимів. Але так мріяв про ротацію, щоб зустрітися з рідними», – йдеться у повідомленні.

Навіть на передовій він продовжував турбуватися про родину і виходив на зв’язок кожного разу, коли мав можливість. Останнім повідомленням, яке захисник надіслав дружині, стали слова «Я тебе кохаю…».

21 вересня 2023 року під час штурмових дій на Донеччині Олександр Радченко загинув, отримавши поранення, несумісне з життям.

Перебуваючи на вогневій позиції, захисник мужньо та героїчно відбивав штурм ворога. Незважаючи на переважну чисельність противника та застосування техніки, до останнього прикривав своїм вогнем побратимів.

Церемонія прощання з Героєм відбулася 27 вересня 2023 року у Книшовому меморіальному парковому комплексі. Захисник віднайшов вічний спочинок на Рогозівському кладовищі (м. Бориспіль).

Найщиріші співчуття рідним, близьким і всім, хто знав та любив Героя. Світла пам’ять мужньому і нескореному Олександру Радченку.

Exit mobile version