Літо без війни: діти з сімей загиблих, безвісті зниклих чи полонених захисників відпочили у Закарпатті, Туреччині й Азербайджані

Київська обласна державна адміністрація та ГО «Мрія дітей України» підписали меморандум про співпрацю. Відповідно до нього, сторони об’єднають зусилля для отримання позитивного результату в реалізації прав дітей, які постраждали внаслідок військової агресії російської федерації. Де вже відпочивають діти з Київщини, зокрема з Яготинської громади у рамках цієї співпраці?

Як стало відомо Громада News з повідомлення Служби у справах дітей та сім”ї Яготинської міської ради для забезпечення відпочинковими послугами дітей полеглих Героїв, зниклих безвісти та полонених військовослужбовців Збройних Сил України відповідно до меморандуму ГО «Мрія дітей України» у співпраці з Службою у справах дітей та сім’ї Київської обласної державної адміністрації (Київської обласної військової адміністрації) розпочала роботу у рамках програми «Літо без війн», щодо забезпечення відпочинковими послугами таких дітей у курортних місцях карпатського регіону України. Так вже семеро дітей Яготинської міської територіальної громади відповідної категорії протягом липня 2023 року охоплені якісним відпочинком в Закарпатській області України. Хоч кілька тижнів без тривог, з друзями, сонцем, горами, водою, щоб нагадати дітям, що життя продовжується та подарувати їм сили знову вчитися, розвиватися, а головне – жити і вірити. Програма «Літо без війни» покриває 100% проживання дітей у закладі відпочинку та витрати на дорогу.

Також за сприяння турецьких меценатів у тісній співпраці зі Службою у справах дітей та сім’ї Київської обласної державної адміністрації (Київської обласної військової адміністрації) організовано відпочинок для українських дітей у місті Анталія Турецька Республіка в рамках реалізації соціальних програм. 35 дітей шкільного віку Київщини з сімей безвісті зниклих чи полонених військовослужбовців Збройних Сил України та загиблих військовослужбовців, у період з 15 по 22 липня 2023 року проживали у комфортабельному готелі, знайомились з історією, культурою та традиціями Туреччини та відпочивали біля моря. Відпочивав в місті Анталія і юний житель Яготинської міської територіальної громади.

Крім того, 2 серпня 2023 року ще 30 дітей Київщини вирушили в туристичну поїздку до Азербайджанської Республіки. Мова про дітей загиблих військовослужбовців, військовополонених, військових, які зникли безвісти, серед них одна дитина з Яготинської міської територіальної громади безвісти зниклого військовослужбовця Збройних Сил України. Протягом 14 днів діти в супроводі дорослих побувають у туристичних локаціях, відвідуватимуть визначні місця та розважальні дитячі заклади. Подорож стала можливою за сприяння Надзвичайного і Повноважного Посла України в Азербайджанській Республіці Владислава Каневського, першого секретаря Посольства України в Азербайджанській Республіці Євгена Осадчого й Агентства соціальних послуг при Міністерстві праці та соціального захисту населення Азербайджанської Республіки.

Допомагати дітям наших захисників та підтримувати їхні родини є нашою головною справою. Без перебільшень, найпрекрасніший момент у житті кожного з нас – це бачити щасливі очі та радість на обличчях дітей.

Exit mobile version