У Борисполі відкрили інклюзивно-ресурсний центр: установу відвідуватимуть більше 500 дітей, в тому числі й ВПО

У місті Бориспіль відкрили інклюзивно-ресурсний центр. Про це інформує Hromada News, посилаючись на повідомлення Бориспільського міського голови Володимира Борисенка.

Фото: Facebook-сторінка Бориспільського міського голови

За словами Борисенка, історія цього будинку розпочалася декілька років тому. До депутатського корпусу звернувся один із благодійних фондів, який опікувався багатодітними родинами. У них було бажання збудувати будинок для сімей ВПО. Важливою умовою було, щоб там проживало не менше 10 дітей. На той момент у Борисполі було три такі родини.

Депутати підтримали цю ініціативу й проголосували за виділення земельної ділянки на баланс місцевого комунального підприємства.

Міський голова називає цей проєкт досить ризикованим: «Ми стовідсотково не були певні у благодійному фонді, не знали чи таки збудують вони дім. Заспокоювало лише те, що земельна ділянка у будь-якому випадку залишалася за містом».

Згодом дві родини, для яких будувався дім, виїхали з міста, а ще одна – відмовилася. Далі розпочався процес перемовин із благодійним фондом.

«Ми пояснили важливість і необхідність відкриття в місті інклюзивно-ресурсного центру. Адже в Борисполі наразі проживає багато ВПО, чимала кількість із них – діти, які потребують реабілітації або додаткового раннього втручання», – розповідає Борисенко.

У результаті було вирішено взяти цей будинок на баланс управління освіти й зробити тут повноцінний інклюзивно-ресурсний центр. Місце, де діти та їхні батьки можуть отримати необхідну допомогу та реабілітацію.

Наразі відомо, що установу відвідуватимуть більше 500 дітей, в тому числі й ВПО.

«Успішне завершення цього проєкту показало нам, що такі установи варто відкривати не лише за спонсорські кошти, а й за бюджетні в тому числі. Адже, на жаль, у нашому місті діток, які потребують додаткових занять набагато більше, ніж наразі може вмістити новий інклюзивно-ресурсний центр», – додає міський голова.

Нагадаємо, на Бориспільщині у державну власність повернули 8 гектарів земель водного фонду – їх вартість складає 247 млн грн.

Exit mobile version